Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn fornuis het beste onderhouden?

Het fornuis vraagt naast het normale schoonmaakonderhoud geen specifiek extra onderhoud. Je kunt de buitenkant van het fornuis het beste schoonmaken met een zacht schoonmaakmiddel (geen schuurmiddel!).
De branders kunnen door gebruik wat verkleuren of vies worden. Dit is normaal bij gaskoken.

Mijn multifunctionele oven werkt niet. Wat kan ik doen?

Het kan zijn dat, wanneer de stroom van het fornuis af geweest is, het digitale klokje op het fornuis opnieuw moet worden geprogrammeerd. Als dit is gebeurd zal de multifunctiole oven weer functioneren.

Ontsteken van de gaspitten gaat moeizaam. Wat kan ik doen?

De gasbranders zijn voorzien van een thermokoppel. Dit is een beveiliging dat, wanneer er geen vlam is, er ook geen gas kan komen. Bij het ontsteken dien je de gaskraan op de laagste stand te zetten (in tegenstelling wat in de gebruiksaanwijzing staat) en de knop gedurende 5 seconden ingedrukt te houden.

Mijn wokbrander ontsteekt moeilijk. Wat kan ik doen?

Het kan voorkomen dat de wokbrander wat lastig ontsteekt. Hiervoor hebben we een oplossing waarvoor je het beste even contact met onze servicedienst kunt opnemen. Zij leggen uit wat hieraan het beste te doen is.

Waar moet ik de gaskraan en stroomvoorziening plaatsen?

Wij adviseren om de gaskraan en het stroompunt (wandcontactdoos) links of rechts naast het fornuis te plaatsen (al dan niet in een kastje). Voor de gasaansluiting dien je een RVS (gele) gasslang te gebruiken. De stroomvoorziening is op basis van een 2 of 3 fase aansluiting met een perilex stekker.

Lees meer op de pagina aansluitschema’s

Help! Mijn fornuis werkt niet meer. Wat kan ik doen?

Controleer of het fornuis goed is aangesloten. De juiste aansluitschema’s kun je op deze website terugvinden onder het hoofdstuk Klantenservice/Aansluitschema.
Lees aandachtig de handleiding door om er zeker van te zijn dat het fornuis juist ingeschakeld is. De volledige en verkorte gebruiksaanwijzingen kun je terugvinden onder het hoofdstuk Media/Documenten.
Is na bovengenoemde controle het mankement nog steeds niet verholpen, dan kun je het beste een serviceverzoek doen.

Hebben jullie een boekje met recepten voor deze fornuizen?

Nee, dat hebben wij niet. Wel staan er meerdere recepten online onder het kopje ‘recepten’. Houd er rekening mee, dat onze ovens zeer efficiënt werken. Vaak kun je rustig 15% van de temperatuur en 10% van de tijd die je gewend was afhalen.

Hoe maak ik mijn fornuis schoon?

Het fornuis kan schoongemaakt worden met een niet-krassende wonderspons en afwasmiddel. De pannendragers mogen niet in de vaatwasser! Je kunt deze schoonmaken met een doekje met afwasmiddel, als ze droog zijn kun je ze eventueel insmeren met een beetje olie. Indien het fornuis erg aangekoekt is en dit geldt zeker voor de ovens, dan raden we onze speciale reinigingsmiddelen aan.

De branders van het fornuis kunnen door gebruik wat verkleuren of vies worden. Dit is normaal bij het koken op gas.

Wat is de benodigde elektrische aansluiting van mijn fornuis?

Voor een gasfornuis met elektrische ovens heb je twee kookgroepen (2-fasen) met een Perilex-wandcontactdoos nodig. Aan het fornuis moet een Perilex-stekker worden gemonteerd door de installateur.

Voor een inductiefornuis heb je een krachtstroomaansluiting afgezekerd op 25 Ampère nodig. Voor informatie over de installatie verwijzen we je naar jouw erkende installateur.

Er zitten zoveel knoppen op, welke knop dient waarvoor?

In de verkorte handleidingen staat een uitleg over het bedieningspaneel.

Hoe groot zijn de ovens van de fornuizen met meerdere ovens?

Fornuis van 90 cm breed:
Grill/oven linksboven: 42 cm breed, 16,5 cm hoog en 40,5 cm diep
Oven linksonder: 42 cm breed, 32 cm hoog en 40,5 cm diep
“longdoor”-oven: 35 cm breed, 62 cm hoog en 42 cm diep.
Fornuis van 100 cm breed:
Grill/oven linksboven: 42 cm breed, 16,5 cm hoog, en 40,5 cm diep
Oven linksonder: 42 cm breed, 32 cm hoog en 40,5 cm diep
Oven rechtsboven: 42 cm breed, 35 cm hoog en 42 cm diep
Sudderoven: 42 cm breed, 20 cm hoog en 42 cm diep
Fornuis van 110 centimeter breed:
Grill/oven linksboven: 47 cm breed, 16,5 cm hoog, en 40,5 cm diep
Oven linksonder: 47 cm breed, 32 cm hoog en 40,5 cm diep
Oven rechtsboven: 47 cm breed, 35 cm hoog en 42 cm diep
Sudderoven: 47 cm breed, 20 cm hoog en 42 cm diep

Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?

De filters van de afzuigkap kunnen in de vaatwasser. Als de filters er uit zijn, kun je met een zachte doek met keukenreiniger de rest schoonmaken. Vergeet niet de buitenkant van de motor en de binnenkant van de afzuigkap regelmatig schoon te maken.

Wat is de hoogte van het fornuis?

Al onze fornuizen zijn instelbaar van 90 tot 93 centimeter. Indien het fornuis hoger gezet moet worden, is er een verhoog-set te bestellen tot 96 cm bij een gewenste keukenzaak.

Mijn inductiefornuis “zingt” tijdens het koken, is het defect?

Nee, het is niet defect. Inductie creëert een magnetisch veld met de pan. Het hangt van de dichtheid van de pan af, of er geluid vrij komt. Voor inductie is het advies, langzaam opwarmen zodat het metaal kan “meewerken”. Hoe hoger het vermogen dat in een “koude” pan wordt gepompt hoe harder deze gaat “zingen”.

Voordat u een nieuwe pan gaat kopen adviseren we een magneet mee te nemen naar de winkel. Het komt voor dat bij pannen ,geschikt voor inductie, alleen de bodem uit een stalen deel bestaat en de rest van aluminium. Op deze pannen staat dat ze geschikt zijn voor inductie, maar in de praktijk worden ze heel langzaam warm. Dus wanneer de onderkant en de zijwanden van staal zijn, zijn dit de beste pannen met het beste resultaat. Met de magneet kun je dit eenvoudig testen.

Aan hele dure RVS legeringen blijft eveneens geen magneet plakken.

Hoe kan ik het geluid van de timer instellen?

Druk op de minknop en laat weer los, als je de minknop loslaat wordt de toon geselecteerd.

Mijn gietijzeren grillplaat slaat “roestig”uit, hoe kan ik dit verhelpen?

Door het reinigen van de grillplaat droogt het gietijzer uit. Breng met een kwastje of keukenpapier een dun laagje olie aan.

Waar kan ik onderdelen of bijv. koolstoffilters bestellen?

Onderdelen of bijvoorbeeld koolstoffilters kunnen besteld worden bij uw dealer of via Home – Fulfilparts: Producten, onderdelen en accessoires

Sectie

Typ uw zoekwoord en klik op Enter om te zoeken